Asiakascase

Terveisiä FinnProfilesin tiivistetehtaalta

Työturvallisuutta ja viihtyvyyttä valaistuksella

FinnProfiles on kotimainen tiiviste- ja eristeratkaisuvalmistaja, jonka toinen tuotantotiloista sijaitsee Sastamalassa. Maria Hartonen Telilältä kävi tutustumassa tiloihin ja siihen miltä kesäkuussa 2021 uusittu valaistus näyttää. Samalla keskusteltiin projektin etenemisestä ja kyseltiin kuulumisia.

Trukkia kuljettanut Noora kertoi, että aiemmin piti käyttää erillisiä lisävaloja ja asentaa työpisteelle pöytävalaisimia, jotta näki kunnolla tehdä tarkkaa työtä. Lisäksi työturvallisuuden koettiin lisääntyvän, kun näkee paremmin pinnoilla olevat tavarat. Noora kertoo, että aiemmat valot syttyivät hitaasti ja tila näytti täydessä valaistuksessakin synkältä, joka vaikutti myös mielialaan. Valoisassa tilassa on virkeämpi olo työskennellä. Työyhteisössä koetaan, että valaistuksella on iso merkitys työn tekemiseen, siinä viihtymiseen sekä turvalliseen toimintaan.

Työnjohtaja Katja Korpelan ja tuotantopäällikkö Matti Tryykin ajatuksia projektin kulusta ja valaistuksesta

Hymyilevä Katja sanoi, että ensimmäisenä tulee mieleen sana kiitollisuus.

Ollaan tosi paljon tykätty, me niin hartaasti niitä odotettiin.

Matti lisää, että ”valaistuksella on vaikutus asiakaslaatuun. Valaistus on se tärkeä asia, jota ei huomata, jos se on kunnossa.” Matti Tryyki kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että uudistus pystyttiin toteuttamaan.

Kyseessä on myös imagollinen seikka. Led-valaistus on nykypäivää. Ja nyt vasta huomattaan miten huonoissa valoissa töitä tehtiin. Ero on valtava.”

Katja Korpela lisää vielä, että jostain se indikaatio pitää tulla ja viittaa kysymykseeni, että suositteletteko muille vastaavaa:

”Jos se tulee, niin se kyllä kannattaa tehdä. Me yhteisymmärryksessä asentajan kanssa käytiin läpi asennuksen vaiheita ja töitä siirrettiin sen mukaan, että asennukset oli helppo laittaa ilman muiden työn keskeytymistä.”

FinnProfilesin tuotantotilojen valaistuksen uusiminen on näkyvä uudistus ja sillä on iso merkitys suurelle porukalle joka tekee yksittäisiä, pikkutarkkoja käsityötehtäviä.