Ympäristö on meille tärkeä!

Aurinkosähkön valinta on monelle yritykselle tai kotitaloudelle ekoteko. Aurinkoenergian avulla yritys voi merkittävästi pienentää omaa hiilijalanjälkeä

Aurinkosähkö on ympäristöteko

Aurinkosähköjärjestelmä on monikäyttöinen ja ympäristöä kunnioittava energianlähde, joka voidaan kytkeä verkkoon tai akustoon. Telilän Sähkötyö Oy toteuttaa laadukkaita aurinkosähköjärjestelmiä niin mökille ja omakotitaloon kuin yritys- ja teollisuustarpeisiin. Toimimme Sastamalasta käsin pääasiassa Pirkanmaan ja Satakunnan alueilla, tarvittaessa toki kauempanakin. Kerromme mielellämme lisää siitä, miten aurinkosähkö toimii, miten asennus kannattaa tehdä ja millaisia hyötyjä siitä on odotettavissa.

Aurinkosähköjärjestelmän kulut muodostuvat järjestelmän hankinnasta ja asennustyöstä. Kun asennustyöt ovat tehty, voidaan järjestelmän tuottaman sähkön laskea olevan ilmaista. Sähkön hinta on ollut vuosikymmenet noususuhdanteinen, joten järjestelmän voidaan katsoa olevan kokonaisuudessaan viisas investointi. Puhdas, ehtymätön, polttoaineeton, äänetön ja lopulta ilmainen energia voikin olla vain järkevä ja edullinen sijoitus.

On laskettu, että laadukkaat aurinkopaneelit maksavat itsensä takaisin noin vuosikymmenessä. Kun järjestelmän iäksi lasketaan noin kolmekymmentä vuotta, ovat hyödyt oleellisia. Puhumattakaan siitä, millaisia kiristyksiä muut energiamuodot saavat osakseen tällä aikavälillä. Aurinkosähkön takaisinmaksuaika näyttää siten kohtuulliselta.

Aurinkosähköjärjestelmän hyödyt:

  • Ylijäävän sähkön voi myydä sähköverkkoon
  • Vähäinen huoltotarve
  • Pitkäikäisyys, kestävä toteutus vuosikymmeniksi
  • Omaa energiaa, noususuhdanteessa olevat energiakustannukset eivät vaikuta järjestelmään
  • Ammattitaitoisten asentajien avulla asennustyö sujuu muitta mutkitta.
  • Heti asennuksen jälkeen järjestelmä on valmis käyttöönottoon ja pääset nauttimaan ja hyötymään uudesta investoinnista.

Aurinkosähkö-
järjestelmä kotiin, mökille tai liiketilaan 

Asennamme aurinkosähköjärjestelmät niin omakotitaloihin kuin mökkeihin. Muistathan, että kun kohteesi on koti tai vapaa-ajan asunto, voit hyödyntää kotitalousvähennystä. Työn osuudesta laskettava vähennys helpottaa mukavasti kokonaiskustannuksissa. Aurinkoenergian kannattavuutta ja kustannuksia laskiessa voit huomioida siis myös vähennykset.

Aurinkosähkö toimii hienosti myös liiketiloissa tai teollisuushalleissa. Sen lisäksi, että kesäaikana yritys voi olla sähkön suhteen lähes omavarainen, on aurinkosähkön valinta myös ekoteko. Yritysten on mahdollisuus saada puhtaan energian investointeihin energiatukea.
Aurinkosähköjärjestelmät eivät juurikaan tarvitse suuria huoltoja asennuksen jälkeen. Tärkein huoltotoimenpide on jatkossa aurinkopaneelien puhdistus kerran kesässä. Tähän riittää tiskiaine, rätti ja lasta. Telineiden, johtojen ja akun liitokset ja akun kunto kannattaa myös tarkistaa säännöllisesti.

Sähköauton latauspiste

Sähköinen kulkeminen tulee lisääntymään koko ajan, joten infran rakentaminen on väistämättä edessä. Kun uuden latauspisteen taakse rakennetaan älykäs ohjausjärjestelmä, on taloyhtiön mahdollista saada hankkeeseen tukea.

Sähköautoilu on ympäristöystävällistä, sähköautojen huollontarve on vähäistä ja niiden käyttökustannukset ovat pienet. Sähköauton latauspisteisiin kannattaa investoida, koska taloyhtiöissä se lisää houkuttelevuutta ja latauspisteet parantavat yrityksen imagoa. Latausmahdollisuus työpaikalla ja kotona on sähköautoilijalle välttämättömyys. 

Älykkäisiin latauspisteisiin investoiminen tuo taloyhtiölle tai yritykselle lisäetua. Älykäs järjestelmä lisää latauksen nopeutta ja turvallisuutta, koska autoa voidaan ladata suurimmalla mahdollisella latausvirralla. Automaatio tasaa kulutusta ja ajoittaa latauksen ajankohtaan, jolloin sähkön hinta on alimmillaan.

Älykkään latausjärjestelmän kanssa vältytään myös riidoilta. Yleisessä käytössä oleva latauspiste vaatii tunnistautumisen, jonka jälkeen järjestelmä kerää tiedon sähkönkulutuksesta. Kulutuksen perusteella energiakustannukset voidaan jakaa suoraan käyttäjien kesken.

Katso video
Sähköauton latauspiste on mahdollista toteuttaa myös esimerkiksi lämmitystolpan tilalle tai lähelle sähkökeskusta kiinteistön seinään. Kiinteistön sähköpääkeskukseen yhteydessä oleva latauspiste on turvallinen ja se mahdollistaa suuremman lataustehon kuin tavallinen kotitalouspistoke. Suoraan lämmitystolpasta lataaminen ei ole suositeltavaa, koska silloin latausteho on liian pieni täyssähköauton lataamiseen ja sähköturvallisuusriski kasvaa. Sähköautojen latauspisteisiin liittyvät investoinnit kannattaa hankkia avaimet käteen -periaatteella yhdeltä toimijalta. Me Telilässä kartoitamme yrityksesi tai taloyhtiösi tarpeen ja sähkötekniset resurssit. Suunnittelemme kohteeseesi sopivan ja tarpeitasi vastaavan latausjärjestelmän ja toteutamme sen suunnitelman pohjalta.  Palveluumme kuuluu tietenkin myös järjestelmän käyttöönotto ja koulutus latauspisteiden käyttöön.

Tyytyväiset asiakkaamme kertovat

Aurinkovoima

Keväällä 2017 tehtaamme katolle valmistui 80 kW aurinkovoimala, joka lisää paikallisen, uusiutuvan energian osuutta tehtaan energiankäytössä samalla pienentäen tuotantomme hiilijalanjälkeä. Aurinkovoimalan suunnittelussa ja toteutuksessa oli tavoitteena toteuttaa optimikokoinen voimala, jolloin myös sijoitetun pääoman tuotto on mahdollisimman hyvä.

Kiinteistöturva

Päiväkodissa turvataan kiinteistö ja käyttäjät

Kun puhutaan kiinteistönturvasta, ennakointi on avainsana. Uudessa Karjaan päiväkodissa kiinteistön turvallisuuteen haluttiin kiinnittää erityistä huomiota, jotta sekä rakennus että sen pienet ja isot käyttäjät ovat turvassa. Poistumisteiden turvatuotteet ovat nykyaikaisia ja paloturvallisuuteen on panostettu uusilla ohjausjärjestelmillä. Esimerkiksi paloilmoittimista lähtee automaattisesti viesti hälytyskeskukseen.